Sunday, November 7, 2010

rosalinda

Sebelum tidur kerap kali Gayah terfikir alangkah takutnya sekiranya bangun besok pagi akan ada satu suara yang tak biasa dia dengari akan memanggilnya dengan nama "Rosalinda" bukan "Rogayah". lepas itu Gayah terpaksa buat macam biasa sambil terus berlakon jadi perempuan mat saleh muka melayu dalam keluarga islam yang rupa-rupanya telah menjumpai dia tertidur di pintu pagar sekolah dalam keadaan hilang ingatan akibat dibuli rakan atau terlalu bodoh di dalam pelajaran kemudian dijadikan anak angkat kerana keluarga mat saleh islam itu tiada anak perempuan, dipakaikan pakaian lawa-lawa skirt kembang contohnya, diberi nama Rosalinda dan mereka semestinya mempunyai anak lelaki yang hemsem muka macam riki martin.
 
Gayah takut. sebab Gayah tak sanggup hilang identiti sampai tak kenal diri macam spongebob.

8 comments:

Abdul.Fatah.Firdaus (affah) said...

nasib baik gayah tak ada dalam cerita spongebob. kalau tak, gayah mesti selalu kena buli macam squidward kena buli dengan patrick.

lagi satu, gayah jangan takut. kau jadi rosalinda pun, gayah tetap gayah.

Frodo Baggins said...

gayah mungkin kene lari ...ker dah terpaoot dgn budak muka riki maten?
hahahahhaha

wmsuffian said...

rosalinda ayammo!

yg_indah said...

entry sederhana panjang ini hanya ada 4 nokhtah.sy kena ambil nafas pjg2 untuk membacanya (please take it as a compliment)

puding roti said...

affah: patrick yg tak ada otak tu pun pandai membuli mmg comel kan? :)

frodo: mgkin jgk kot. lgpun dh islam kan. hee

wmsuffian: knp sy ternampak mcm perkataan 'ayam'? oh lupa. sy tgh lapar

yg indah: aah sy bc blk pun sy rs mcm semput tak pun mcm penat akibat berjalan terlalu byk ketika shoping

gadis kl yg tak tahu jln2 di kl said...

rosalinda tu nama kucen saya yg dh mati. wuwuwu~

puding roti said...

eh. knp tiba2 sy rs tatot?

Si Aizuddin said...

Apa salahnya jadi Rosalinda. Boleh berpoya-poya dengan lelaki latin yang kacak kemudiannya bercakap dengan suara bahasa melayu dengan mulut berbahasa sepanyol.